Havas cscsok
Gab 2006.11.06. 19:30
Havas cscsok
Hozzvalk:
A fehr tszthoz:
- 3 tojsfehrje
- 1 csomag vanlis cukor
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg kkuszreszelk
A barna tszthoz:
- 30 dkg darlt hztartsi keksz
- 2 evkanl cukrozatlan kakapor - 0,5 dl ers feketekv
- 15 dkg porcukor
- 3 evkanl sr baracklekvr
- nhny csepp rumaroma
- 10 dkg puha vaj
Elksztse:
A tojsfehrjt a vanlis cukorral meg a porcukorral vzgzre lltjuk, s kevergetve kemny habb verjk. A kkuszreszelket beleforgatjuk. Ebbl a sr masszbl kis adagot citromfacsarba tltnk. A barna tszthoz valkat sszegyrjuk, s annyit tltnk a fehr tsztra, hogy tele legyen. Mr ksz is egy stemny; amit tlra bortunk. Ugyangy ksztjk el a tbbi ,,havas cscsot” is. Citromfacsar helyett a ktfle tsztt pudingformba is rtegezhetjk.
Elksztsi id: 1 ra 20 perc
Nehzsgi fok: kzepes
ra: olcs
|