|
Gombs-hagyms kosrkk
Viki 2007.04.14. 14:15
Annak aki szereti a tltelkes teleket mindennkppen ajnlom!
Ezt semmikp ne ksztsd el egyedl! Csak szl segtsgvel!
Hozzvalk a tszthoz:
17 dkg teljes kirls liszt
10 dkg vaj
3-4 evkanl vz
fl teskanl s
kis tej s liszt az tgyrshoz
+ 5 db fmkosrka vagy muffinst
Hozzvalk a tltelkhez:
kb. 15 dkg gomba
4 hagyma
olaj
4 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
s
bors
sfrny
|
Elkszts: 1.) sszegyrjuk a tszta hozzvalit, s 15 percig llni hagyjuk. 2.) Elksztjk a tltelket. A hagymt s a gombt megpucoljuk, alaposan megmossuk, s felszeleteljk. Elvesznk egy teflont, s a kevs forr olajon a hagymt vegesre pirtjuk. Hozzadjuk a gombt s azt is puhra pirtjuk. megszrjuk sfrnnyal s tforgatjuk az egszet. Elzrjuk az edny alatt a gzt, s a zldsgekhez keverjk az ttrt fokhagymagerezdeket, az aprra vgott petrezselymet, s megszzuk, borsozzuk. 3.) A tsztt 5 rszre osztjuk, majd minden darabot kettvgunk. (gy 10 db ugyanakkora tsztt kapunk. Minden egyes tsztalapot tenyrnyi kr alak lapp nyjtunk, majd egy-egy lapot a kivajazott fmkosrkkba tesznk. (gy 5 db marad - ebbl lesz majd a tetejk.) 4.) A kosrkk kztt elosztjuk a gombs-hagyms tltelket. A maradk 5 db tsztalappal befedjk a kosrkkat, s a tsztalapok szleit sszesodorjuk. A tsztk tetejt megszurkljuk spktvel. 5.) Elmelegtett stben 200 fokon 20 perc alatt kszre stjk, majd a fmkosarakbl kifordtva forrn tlaljuk. Sajtszsz, ketchup egyarnt illik hozz.
|
|