Dikcsemege tallr
Viki 2007.12.29. 15:07
n kiprbltam, nagyon finom, de elg sok munkt ignyel. Mindenkppen szli segtsggel ksztsd el!
Hozzvalk a tszthoz:
12 dkg finomliszt,
1 mokkskanl stpor,
4 dkg kristlycukor,
1 csomag vanlis cukor,
6 dkg st margarin,
kb. 1 evkanl tej
A nyjtshoz:
egy kevs finomliszt
A tltelkhez:
3 dkg st margarin,
5 dkg kristlycukor,
1 evkanl mz,
1 csomag vanlis cukor,
3 evkanl fztejszn,
25 dkg dikcsemege (di, mogyor, mazsola s ms aszalt gymlcsk keverke)
A bevonshoz:
15 dkg tej- vagy tcsokold
Elkszts:
1. A tszthoz a lisztet a stporral sszeforgatjuk. A ktfle cukrot a puha stmargarinnal habosra keverjk, a tejet hozzadjuk, majd a stporos liszttel sszedolgozzuk. Letakarva fl rn t htszekrnyben pihentetjk.
2. Ezutn meglisztezett gyrlapon kb. 2 millimter vkonysgra kinyjtjuk, majd egy 4-5 centimter tmrj pogcsaszaggatval kiszrjuk. Stpaprral blelt tepsire rakjuk, majd elmelegtett stben, kzepes lnggal (180 fok; lgkeverses stben 165) kb. 5 perc alatt elstjk.
3. Kzben a tltelkhez val stmargarint, cukrot, mzet s vanlis cukrot lbasba rakjuk, kevergetve addig forrstjuk, mg egy kicsit karamellizldni kezd. Kis lngra lltjuk, a tejsznt hozzadjuk, 1-2 percig fzzk. Akkor j, ha sima massza lesz. Ezutn a dikcsemegt belekeverjk, a tzrl lehzzuk.
4. Ebbl a gazdag tltelkbl az elsttt tsztakorongokra halmozunk kb. 1-1 kiskanlnyit. A stbe visszatoljuk, jabb kb. 6 percig stjk-szrtjuk.
5. Amikor kihlt, a talpukat vatosan az olvasztott csokoldba mrtjuk s stpaprra rakva dermedni hagyjuk. Ha a csokold megszilrdult az aljn, les kssel vatosan elvlasztjuk a paprtl.
Megjegyzs:
Mennyisg: kb. 30 darab
Elksztsi id: 2 ra
Energiatartalom: 117 kcal/darab
Nehzsgi fok: nem knny
|